Elmanın Yararları Nelerdir Sorusuna Alternatif Yanıtlar

182

Elmanın Yararları Nelerdir Sorusuna Alternatif Yanıtlar

Bildiğimiz gibi meyvelerde bol miktarda vitamin bulunur ve bu vitaminler kromoplast denilen içinde renk veren pigmentlere sahip bitkilerde üretilir. Elbette sadece bitkiler vitaminleri üretmez ama en çok bitkiler tarafından üretilen vitaminleri kullanıyoruz sonuçta.Bugünde öyle bir meyveden bahsedeceğiz ki tam bir vitamin deposu.İşte o meyvemiz; elma. Elmanın yararları nelerdir  sorusunu yanıtlamadan önce elma içerisinde bulunan  vitaminleri ve bu vitaminlerin ne işe yaradıklarını öğrenelim.

Elma Tam Bir Vitamin Deposudur

  • A vitamini

Karaciğerde depolanabilen bir vitamindir.Etkisi süre vücutta kalır.Bu yüzden eksikliği geç fark edilir.Eksikliğinde ise gece körlüğü ortaya çıkar.

  • B vitamini

Günlük tüketimlerde bolca ulaşabilceğimiz bir vitamindir.Özellikle sinir sistemine etkisi fazladır.B vitaminin bir çok türevleri vardır.Bu vitamin türevlerinin de her birini etkin alanı farklıdır.

  • Elmanın yararları nelerdirC vitamini

Fazlası idrarla dışarı atılan C vitamini yine günlük tüketilen bütün sebze ve meyvelerden alınır.Bağışıklık sistemine etki ederek enfeksiyonlara karşı önler alır.Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bolca elma,turunçgil gibi sulu meyveler tüketilmelidir.

  • E vitamini

  Cilt sağlığı için önerilen tek vitamin E vitaminidir.Sadece cilt değil saç,tırnak vb kreatin içerin proteinli bölgelei güçlendirir.

  • K vitamini

K vitamini kanın damar içinde  pıhtılaşmasını önler.

İşte vitaminleri tanıdık.Vitaminler metabolizmamız için gerekli olan organik bileşiklerdir  ve elmalar neredeyse bütün vitaminleri ihtiva ediyor.

Elmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Yapılan araştırmalar neticesinde  elmanın yararları konusu hep gündemde kalmaktadır. Ekonomiğe de katkısı çok fazla olan bir meyve.Ülkemizde elma üretimi gayet iyi durumda. Tüik verilerine göre ;Türkiye elma üretim alanı bakımından dünyada beşinci, üretim miktarı açısından ise üçüncü sırada yer alıyor. Üretim miktarı dikkate alındığında ülkemiz dünya elma üretiminin yaklaşık yüzde 4’ünü karşılıyor.E haliyle elma da mutfaklarımızın vazgeçilmez parçası oluyor.

   Elmanın o mayhoş tadıyla şahane tatlılar ortaya çıkıyor.Elmaları kavurup üzerine biraz şeker ve tarçın koyduktan sonra milföy hamuruna sarıp fırına atıyorsun.daha sonra ortaya çıkan şeyi günlerce arkadaşların,akrabaların kendi arasında konuşuyor.

Gördüğünüz gibi elmanın yararları saymakla bitmiyor.Sahip olduğu vitaminlerden dolayı vücuta alınması gereken bir besin olduğundan başladık üretimin yeterliliği sayesinde mutfağımızda kullanabildiğimiz için kıskanılcak tatlılar yapabilceğimiz tariflerle devam ettik.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.