Çocuklar için kışlık mont modelleri

561

Çocuklar için kışlık mont modelleri

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte aileler çocukları için en uygun olan korumayı sağlamaya çalışıyorlar. Kış ayları geldiğinde çocuklar için kışlık mont alma telaşı da başlıyor. Bu korumaların başında ise kışlık montlar geliyor. Peki çocuklarımız için kışlık mont alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Çocuklar için kışlık mont alırken nelere dikkat edilmelidir?

Şimdi çocuklar için kışlık mont alırken nelere dikkat edilmelidir sorusuna gelelim:

  • Çocuğunuzun yaş aralığı,
  • Bulunduğunuz iklim koşulları,
  • Çocuğunuzun tercih ettiği renkler ve
  • Vücut tipi ve bedene uyum

Gibi konulara dikkat edilmelidir.

Şimdi çocuklar için kışlık mont seçiminde yukarıda saydığımız maddeleri biraz açalım.

Çocuğumuzun yaş aralığı seçeceğimiz montun rengi ve şekli açısından önem taşır. Çocuğumuz eğer 0-5 yaş aralığındaysa genellikle sevdiği animasyon kahramanlarını tercih eder. 5 yaşından büyük çocuklar ise kendilerine bir tarz oluşturmaya başlarlar ve genelde canlı ve tek renk modellere yönelirler.

Çocuklar için seçilen kışlık montun kalınlığı, şapka detayının varlığını içinde bulunulan iklim koşullarına göre belirlenir. Eğer sürekli yağış alan bir iklimde yaşıyorsanız seçeceğiniz mont mutlaka yağmura ve rüzgara karşı korumalı bir model olmalı ve şapkası bulunmalıdır. Fakat daha sert bir iklimde yaşıyorsanız montun soğuğa dayanıklılığını göz önüne almalısınız. Ailecek bir kış tatili planınız varsa kayakçı montlarına yönelebilirsiniz ama daha resmi kış davetlerine gidecekseniz daha koyu renkler tercih etmenizde yarar olacaktır. Yine çocuklar için kışlık mont seçilirken, renk tercihinin yanında kumaş tercihinin de önem kazandığı bilinmektedir.

Çocuğunuz modeli ne olursa olsun sevmediği şeyleri giymeyi tercih etmez. O yüzden çocuğunuzun neyi sevdiğine ve hangi renkleri tercih ettiğine özellikle dikkat etmelisiniz.

Son olarak seçeceğiniz montun çocuğunuzun bedenine ve boyuna uyumlu olması gerekir. Büyük ya da küçük alınan montlar çocuğun hareket kabiliyetini bozar, ısı kaybına sebep olur ve düşme gibi kazalara yol açabilir.

Çocuklar için kışlık mont modelleri

Çocukların yaş aralıkları dikkate alınarak seçeceğiniz modelleri belirleyebilirsiniz. Aileler seçim yaparken;

Çocuğunuz,

0-3 yaş arası kız ve erkek ise genellikle kozmonot modeli,

3 yaşından büyük kız çocuğu ise; peluşlu, ekoseli, kaşe, kürklü, kemerli, kloş modelleri,

3 yaşından büyük erkek çocuğu ise de şişme mont modelleri göz önüne alabilirler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.