Tatil Dönüşü Okula Uyum Süreci

Tatil Dönüşü Okula Uyum Süreci en güzel şekilde nasıl geçirilir? İşte burada.

624

Tatil öğrencilerin iple çektikleri, gün saydıkları bir zaman dilimidir. Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi tatil gibi güzel zaman dilimlerinin de bir sonu bulunmaktadır. Tatil bitip okul başladığında çocuklarımız bir süre okul hayatına alışamazlar. Bu durumlarda çocukların desteğe ihtiyacı olmaktadır. Tatil dönüşü okula uyum süreci bazı çocuklar için biraz sıkıntılı geçebilmektedir. Bu sebeple ailelerin okul başlamadan bir süre önce tatillerini bitirip çocukların okula uyum sürecini destekleyici etkinliklerle daha kolay bir şekilde geçirmelerini sağlamalıdırlar.

Tatil Dönüşü Okula Uyum Sürecinde Çocuklar Okula Nasıl Hazırlanır?

Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da tatil döneminde bazı sorumlulukların yerine getirilmesi konusunda bir ara verilmektedir. Bu sorumluluk konusunda verilen ara tatilin bitmesi ile birlikte biter ve çocuklarımız yeniden düzenli ders çalışmaya, düzenli uyumaya ve okula devam etmek konusunda sorumluluklarını yerine getirmeye başlarlar. İşte bu sorumlulukların yerine getirilmesi konusunda okula başlamadan belli bir süre önce okul saatine uygun uyku düzenine geçilmeli ve günün belli saatlerinde ders çalışmaya başlanmalıdır. Yapılan bu faaliyetler tatil dönüşü okula uyum süreci konusunda sıkıntıların daha hızlı bir şekilde aşılmasını sağlayacaktır. Çocuklarımızın okul araç ve gereçlerinin alınması için alışverişe çıkılması ve onların beğendikleri malzemelerin alınması bu sürecin aşılması sırasında kolaylık sağlayan etkinlikler olacaktır.

Tatil Dönüşü Okula Uyum Sürecinde Ailelere Düşen Sorumluluklar Nelerdir?

Aile çocuklar için birer sığınaktır. Bu sebeple çocuklarımız üzüldükleri, korktukları ve aşamadıkları her durumda aileye sığınırlar. Aile bu durumlarda çocuğu koruyucu ve rahatlatıcı rol almalıdır. Bu koruyuculuk görevi sınırsız olmamalıdır. Belli bir noktaya kadar çocuğu destekleyen aile çocuğun kendine güvenmesi için bazen geri çekilmelidir. Tatil dönüşü okula uyum süreci sırasında aile çocuğa destek olmalıdır. Çocuk  kendini kötü hissettiği, korktuğu zamanlarda onun yanında olmalı ve onunla konuşmalıdır. İletişim sonunda çocuğun bu süreci aşabileceği cesareti verildikten sonra aile biraz geri çekilmelidir. Ailenin tüm desteğine rağmen çocukta okula gitme bir fobi haline gelmiş ise bu durumda bir uzmandan yardım almak uygun olacaktır. Tatil bitmek üzere ve yeniden çalan ziller ile çocuklarımız kendilerini geleceğe hazırlamak üzere sınıflarına girecekler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.