Kışın Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

371

Kışın Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Hassas ciltli insanlar başta olmak üzere tüm cilt tipleri için kış sert yüzünü gösterdi. Havanın soğumasıyla birlikte vücudumuz da ilk tepkilerini vermeye başladı. İster cildimiz hassas olsun, isterse de nemli cilde sahip olalım havanın soğumasıyla birlikte cildimiz de bu durumdan nasibini alarak tepkiler göstermektedir. Peki, kışın cilt bakımı nasıl olmalı gibi endişeleriniz varsa takipte kalın, sizin için öneriler hazırladık.

Cilt Bakımının Püf Noktaları

  • Antioksidan içerikli meyve ve sebze tüketin
  • Doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçının
  • Cilt temizliğine dikkat etmelisiniz
  • Alkol ve sigaradan kaçının
  • Bol bol su tüketin
  • Cildin nem dengesini sağlamaya çalışın

Cilt bakımı her ne kadar güzelliğimiz için önemli bir etken olsa dayaşadığımız cilt rahatsızlıkları bir sağlık sorunudur. Havaların soğumasıyla birlikte özellikle kış aylarında derimiz değişen hava şartlarına adapte olmaya çalışarak güç kaybetmektedir. Şimdi kışın cilt bakımı nasıl olmalı sorusunun ayrıntılarına gelelim.

Derimizkan dolaşımını azaltarak vücut ısısının kaybolmaması ve dengede kalması için tepkiler verir. Bunun sonucunda kan dolaşımının azalmasıyla birlikte ter ve yağ bezlerimizin daha yavaş çalışması gibi sorunlar açığa çıkar.

Cildimiz kış aylarında antioksidan ve besin alımı konusunda yetersiz kalmaktadır. Zamanla cildimizde kuruluk başlar. Cildimiz olumsuz hava şartları nedeniyle artık dış etkilere karşı kendini koruyamadığı için kaşınma, kızarma, renk değiştirme gibi olumsuz tepkiler gösterir.

Kışın cilt bakımına özen gösterilmezse korumasız deri tabakamız pullanma, leke, kaşınma gibi problemlerle birlikte yağ bezlerinin yeteri kadar çalışmaması nedeniyle çevredeki etkenlerin sonucunda deri tabakamızda yağ birikmesi gerçekleşerek cildimiz akne problemiyle karşı karşıya kalır.

Cilt Bakımı İçin Öneriler

Sonbahar kış aylarında yaşanılan cilt rahatsızlıkları hepimizi etkileyen problemlerden biridir. Bu problemlere karşı hazırlıklı olarak kışı rahatlıkla geçirebilir, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabiliriz. Bu kapsamda kışın cilt bakımı nasıl olmalı sorusunu detaylandıralım:

  • Kışın havanın kuru olmasıyla birlikte cildimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey nemlendiriciler olacaktır. Normal zamanda kullandığımız nemlendiricilerin aksine kışın kullandığımız nemlendiricilerin özünde yağ bulundurması olumsuz hava şartlarına karşın cildimize gerekli olan yağ ihtiyacını ve nemi sağlayacaktır.
  • Alkol içermeyen temizleyiciler kullanarak, alkolün cildinizin tarafından oluşturulan koruma tabakasını kaldırmasını önleyebilirsiniz.
  • Geceleri uyumadan önce mutlaka makyajınızı temizlemelisiniz. Makyaj kalıntıları cilt tabakası üzerinde birikerek kışın daha yavaş çalışan yağ bezlerimizin bakterilere tepki vermesi konusunda yetersiz kalmasına neden olacaktır. Bu kalıntılar zamanla akneye dönüşerek cildimize oldukça büyük zararlar vermektedir.
  • Kışın bol bol antioksidan içerikli meyve ve sebze tüketerek cildimizin ihtiyaç duyduğu antioksidan ve besinleri sağlamış olursunuz.
  • Tükettiğimiz besinlerin dışında kışın su tüketimini de ihmal etmememiz gerekir. Kış aylarında su tüketimine dikkat edilirse cildimiz gereken nemi kazanmanın yanı sıra parlaklığına da kavuşacaktır.
  • Cildimiz için su yüz temizliğinde de önemli etkendir. Ilık suyla yıkadığımız yüzümüze son olarak serpiştirdiğimiz soğuk su vücudumuzda kan dolaşımını hızlandıracağı için cildimizde de olumlu etkiler yaratmaktadır. Uyguladığımız soğuk su sayesinde cildimiz kan dolaşımının hızlanmasıyla sağlıklı haline yeniden kavuşacaktır.

Yazımızda kışın cilt bakımı nasıl olmalı sorusuna ayrıntılı yanıtlar hazırladık. Faydalı olması temennisiyle.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.