Kış Düğünlerinde Mekan Tercihleri

Düğününüz kışa mı kaldı. İşte size yardımcı olacak kış düğünlerinde mekan tercihleri

507

Herkesin hayalini kurduğu, aylar hatta yıllar öncesinden planını yaptığı bir düğün vardır. Yine en yakın arkadaşların giyeceği kıyafetin rengine kadar itinayla düşünüldüğü bir düğün vardır. Geldi düğün sezonu dediğimiz uçuş uçuş bahar ayları veya pırıl pırıl bir güneşin ısıttığı yaz düğünlerinin aksine mutluluğu soğuk kış aylarına kalmış olanlar da az değildir. Bazen mecburiyetten bazen de kışa olan sevdasından dolayı düğünü kış mevsimlerine denk gelen çiftlerin ilk düşüncesi düğünün yapılacağı yer konusudur. Peki kış düğünlerinde mekan tercihleri nasıl olmalı? Şimdi hazırsanız olumsuz gibi görünen bu zorlu kış şartlarını doğru bir yer tercihiyle nasıl akıllardan çıkmayacak bir masala dönüştürebileceğinizin tüyolarını veriyoruz.

 Kış Düğünlerinde Mekân Tercihlerinde En Çok Tercih Edilen Yerler

Eğer kararım belli bu kış düğünümüz var diyorsan, davetiyenin olmazsa olmazı ‘bu mutlu günümüzde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız’ yazısının hemen altına ekleyeceğiniz ‘yer’ kısmını araştırmaya başlayabilirsiniz.

Öncelikle mevsimin getirdiği malum hava şartlarını göz önüne alarak kapalı bir yer arayışında olduğumuzun farkına varalım. Kapalı mekan deyince sakın aklınıza sıkıcı ve sıradan kuru pasta limonatayla geçiştirilen düğünler gelmesin. Emin olun, hayallerini kurduğunuz o özel gün için seçebileceğiniz çok daha etkileyici düğün salonları vardır. Üstelik mevsimin kış olması da bir problem değil. Belki de evlilikten sonra aldığınız en iyi karar kış düğünü yapmaktır kim bilir.

Öyleyse kış düğünlerinde mekân tercihleri deyince aklımıza gelen seçeneklere bir göz atalım. İlk adresimiz elit ve şık bir otel… Şık avizeler, geniş ve ferah bir salon, belirleyeceğiniz konsepte göre düzenlenen masa ve sandalyeler özellikle kalabalık davetli gruplarını ağırlayacağınız bir düğün için ideal salonunuz olabilir.

Eğer gerek yok bu kadar şatafata, ben daha minimalist ve sıcacık bir düğün isterim diyorsan şirin mi şirin bir restoran sizin için etkileyici olabilir. Lezzetli ikramlar, içecekler ve hoş bir süslemeyle sıcacık bir aile kutlaması ve mutluluğunuza sirayet eden müzikler arasında samimi bir düğün tam da size göre diyebilirim.

Gel gelelim büyüleyici ve akıllardan çıkmayacak bir düğün hayali kuranlara: işte o zaman gözünüz kapalı tarihi mekânları düşünün derim zaten gözünüzü açtığınızda o mistik atmosfer sizi tesiri altına almış olacak. Tarihi hamamlar, saraylar, belki de eski bir fabrika birkaç ufak düzenlemeyle hayallerinizin bile ötesinde bir düğün mekânına dönüşebilir.

Fakat ben hep papatyalı, çiçekli, rengârenk bir kır düğünü hayal etmiştim deyip, hayali kış aylarına kalanlar: hiç merak etmeyin o sizin kavuşmalarınız kış aylarına kalmış olabilir, ama pekâlâ bir kış bahçesiyle bahar ambiyansında bir mekân sizin için iklimleri değiştirebilir.

Evet, hayalimizdeki düğün için en uygun mekân önerilerini belirledik peki, onlarca mekân arasından bizim için en ideal olanı nasıl seçeceğiz. Tabiî ki de elimize madeni bir para alıp yazı tura atarak böylesi özel bir günü şansa bırakacak değiliz. Bunun için öncelikle belirlediğimiz mekânları birkaç yönden inceleyip, arama kriterlerimize en yakın olanı tercih etmemiz daha doğru bir seçim olur.

Kış Düğünlerinde Mekân Tercihlerinde Nelere Dikkat Edilir

Kış mevsiminin o sakin, huzur verici ve romantik atmosferinin hakkını yiyemeyiz elbette. Karlar altında göz alıcı bir düğün için öncelikle içimizi yumuşatacak hoş bir mekânın yanında rahat ve güvenli bir yer seçimi de kriterlerimiz arasında olmalıdır.

Bu hususta kış düğünlerinde mekân tercihlerinde dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan biri manzaradır. Mekânın çevresinin geniş ve ferah olması, pencerelerin dışarıdaki atmosferi yansıtacak büyüklükte ve açıda yer alması o romantik kış mevsiminin arasında süzülüyormuş hissini bize yaşatabilir. Kısacası dışarının o soğuk ve puslu atmosferiyle mekanın sıcaklığının iç içe olması size ve davetlilere seyri doyumsuz bir gün yaşatabilir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta mekânın konumu olmalıdır. Havanın soğuk olduğunu göz önünde bulundurarak, konukların çok fazla yürümelerine gerek kalmayacak bir mesafe ideal mekan seçimimizin kriterleri arasında olmalıdır.

Ve şimdi gelelim mekânın içyapısına; kış düğünlerinde mekan tercihleri arasında karşılaştırma yaparken aklımızdan çıkmaması gereken önemli ayrıntılar arasında mekânın girişi yer almaktadır. Hepimizin bildiği üzere kış aylarında kıyafet seçimlerimizi biraz da mecburiyetten olsa gerek kabanlar, montlar, pelerinler etkisi altına almaktadır. Bu durumda özellikle davetlilerin mekâna gireceği kısımda askı, vestiyer vb. gibi geniş ve yeteri sayıda dolap bulunmalıdır.

Mekanın yeterli ısıtma kapasitesine sahip olması, aydınlatma, kış aylarına yakışan mat fakat göze hoş görünen tonlarda seçilmiş masa örtüleri düğünün  özellikle kırmızı, altın rengi ve pembe tonları gibi kış renklerinin ihtişamını yansıtan çiçekler ve süslemeler seçtiğiniz mekanın iç dizaynı hususunda dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Eğer her şey mükemmel olmalı diyorsanız mekanda bulunan duvarların rengine, ses yalıtımına hatta dans ışıklarınıza kadar araştırıp en doğru tercihi yapabilirsiniz.

Biz şimdilik kış düğünlerinde mekan tercihleri ve mekan tavsiyelerimizi buraya bırakalım. Şunu unutmayın ki asıl önemli olan sizsiniz zira mutluluk mekana sirayet eden bir duygudur. Ve aşk her mevsimde güzeldir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.