DİYET BAKLAVA YAPIMI HAKKINDA

191

DİYET BAKLAVA YAPIMI HAKKINDA

Baklava; Gaziantep yöresinin ve ülkemizin meşhur tatlılarındandır. Dünya çapında bilinen tatlı oldukça sevilen leziz bir tatlıdır ancak kalori yoğunluğundan dolayı severek yediğimiz baklavayı yedikten sonra korku ile dert edebiliriz. Hem baklavanın tadından mahrum kalmamak hem de kalorilerden korunmak için diyet baklava yapımı tarifini sizler için derledik. Bu tarifi kolayca deneyerek korkmadan yiyebilirsiniz. Öncelikle diyet baklavanın ne olduğundan bahsedelim.

Diyet baklava: Sizin tatlı krizlerinizi yatıştıracak ve kriziniz yatıştıktan sonra sizde pişmanlık hissi uyandırmayacak çok düşük kalorili şekersiz bir tatlıdır. Şeker kullanılan baklavadan aldığınız tat gibi tat alacaksınız ve tatlı ihtiyacınızı diyetinize uygun gidereceksiniz.

Bu yazımız tüm insanların korkmadan tatlı yeme ihtiyacını karşılamaları için yazılmıştır. Diyet baklava yapımını içermektedir. Korkusuzca ve doya doya yemeniz temennisi ile…

diyet baklava yapımıDİYET BAKLAVA YAPIMI NASILDIR?

Esasında diyet baklava yapımı oldukça pratiktir. Elma tarçın ve ceviz içi baklavanın iç harcı için yeterli olacaktır. Şeker kullanılmayan bir tatlıdır. Şeker tadı bal ile sağlanacaktır. Baklava hamurunu iki kat yaparak saracağız sonra ise yağlı kağıtta fırınlayıp üzeri için ise sıcakken şerbet yerine bal kullanacağız. Kalorisi oldukça düşük lezzeti oldukça yüksek bir tariftir. Korkmadan bol bol yenilesi bir tadı vardır.

DİYET BAKLAVA TARİFİ

İç yapımı için malzemeler

2 adet rendelenmiş elma

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

İki yemek kaşığı tarçın

Şerbeti için

Fırından yeni çıkmış baklavaların üstüne -baklavalar henüz sıcakken- bal dökünüz. Herhangi bir şekilde bu tarife şeker eklemesi yapmayınız yoksa diyet baklavamız, diyet baklava anlamını kaybeder. Üzerine dilerseniz biraz da tarçın dökebilirsiniz.

Baklava hamurlarını iki kat haline getirip şerit şeklinde dört parçaya ayırınız daha sonra önceden eritilmiş tereyağını hamura azar azar sürünüz. Baklava içi karışımını birer yemek kaşığı ekleyerek sarma sarar gibi sarınız. Sardığınız baklava hamurlarının ortasını ince uçlu bir bıçak yardımıyla çizgi halinde kesiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsinin üzerine sardığınız hamurları dizerek fırına veriniz. Fırından çıtır çıtır çıkan baklavalarınızın üstüne soğumadan bal ve tarçın dökünüz. Evde diyet baklava yapımı bu kadardır. Afiyet olsun

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.