Lezzetli ve Pratik Kavurma Tarifi Yapımı

Sofralarımızda etin en yoğun görüleceği bir güne de merhaba dedik. Şimdi lezzetli ve pratik kavurma tarifi alarak, lezzetli kavurma yapmak vakti...

856

Ve Kurban Bayramı da geldi… Sofralarımızda etin en yoğun görüleceği bir güne de merhaba dedik. Şimdi lezzetli ve pratik kavurma tarifi alarak, lezzetli kavurma yapmak vakti…

Siz de sevdiklerinize ve misafirlerinize lokum kıvamında; lezzetli ve mideyi yormayan kavurma yapmak istemez misiniz? İşte size hem pratik hem de lezzetli kavurma tarifi… Bu tarif ile hazırlayacağınız kavurmanın tadı misafirlerinizin damağında kalacak. Bunun için yapmanız gereken burada vereceğimiz tarifi uygulamak olacaktır.

Kavurma İçin Malzeme Listesi

4 kişilik bir kavurma tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 3 – 4 diş sarımsak
  • Orta büyüklükte bir baş soğan
  • Yeteri kadar sıvıyağ

Kavurma Tarifi

Yaklaşık olarak 45 dakikalık süre içerisinde hazırlayabileceğiniz kavurmanızın nasıl yapılacağını adım adım aşağıda anlatıyoruz. Bu tarife adım adım uyarak lezzetli kavurmanızı hazırlayabilirsiniz.

  1. Adım

Önce orta büyüklükte bir tavanın içine kuşbaşınızı koyun. Başka hiçbir şey ilave etmeyin. Ocağınızın altını açın eti sürekli olarak karıştırarak etlerinizi pişirmeye başlayın.

  1. Adım

Etlerinizin rengi değişmeye başladığında bir miktar sıvı yağ ekleyin. Bu sırada etler suyunu salmaya başlayacağını için yağ ayarını iyi yapın. Ocağın derecesini kısık ateşe ayarlayın. Bu şekilde pişirmeye devam edin. Ancak periyodik aralıklarla karıştırmayı unutmayın. Şayet karıştırmazsanız kavurmanın dibi tutacaktır ve tadı değişecektir.

  1. Adım

Etleri kısık ateşte pişmeye bıraktıktan sonra ayrı bir yerde sarımsakları ve soğanları soymaya başlayın. Soğanı dörde bölerek pişen etlerin içine koyun. Sarımsakları ise tüm olarak tavanın içerisine koyun. Etler suyunu tam olarak çekinceye kadar tüm malzemeleri karıştırarak pişirin.

  1. Adım

Şayet etler iyice pişmeden etlerin suyu çekilirse; ortalama yarım çay bardağı kadar kaynar haldeki suyu tavaya ilave edin. Etin suyunu ilk başta uygun miktarda koyarsanız yeniden su eklemeniz gerekmeyecektir. Böylece pişmiş aşa su katmamış olacaksınız. Etlerin iyice piştiğine emin olduktan sonra bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmanızı servis edin.

Görüldüğü üzere vermiş olduğumuz kavurma tarifi oldukça pratik bir tarif… Çok kolay bir şekilde yapacağınız bu kavurma sizin yemek konusunda bir adım daha yukarı çıkmanızı sağlayacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.