Kış çayınızı evde kendiniz yapın sağlıklı kalın

268

Kış çayınızı evde kendiniz yapın sağlıklı kalın

Bedenimizi güçlü kılmak her zaman zinde hissetmek ya da farklı hastalıklar karşısında bünyemizi çok daha sağlamlaştırmak için kış çayı gibi farklı şifa kaynaklarına ihtiyaç duyarız. Bundan dolayı evde kış çayı yapımı hususuna merak salan birey sayısı günden güne artmaktadır. İşte evde yapabileceğiniz birbirinden farklı kış çayları ve bu çayların vücudumuza yararları;

Kuşburnu çayıyla bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Günümüzde yaygın bir şekilde evlerimizde kullandığımız kuşburnu çayı; C vitamini bakımından oldukça zengindir. Adeta C vitamini deposu olan bu sıcak içecek; farklı hastalıklara karşı da vücut direncini arttırmaktadır.

Ihlamur çayı iltihapların giderilmesine yardımcı olur

Eski dönemlerden bu yana evde kış çayı yapımı söz konusu olduğunda ilk akla gelen çaylar arasında yer alan ıhlamur çayı; iltihap sorunun giderilmesinde son derece etkilidir. Yine burun tıkanıklığına iyi gelen ıhlamur, öksürük ve boğaz ağrısına da iyi gelmektedir.

Ada çayı enfeksiyonlara karşı etkilidir

Özellikle üst solumun sistemiyle alakalı enfeksiyonlara karşı oldukça eltili olan ada çayı, mide sorunlarının giderilmesinde de etkilidir. Yine gribe karşı da oldukça etkili bir içecek olarak tanımlanabilmektedir.

Zencefil çayı soğuk algınlığına iyi gelir

Limonla etkili bir ikili olarak kullanılan zencefil çayı soğuk algınlığına karşı oldukça etkilidir. Ayrıca öksürüğe karşı da iyi gelen bu içecek griple beraber yoğunlaşan mide sorunlarının da giderilmesinde etkili olmaktadır.

Papatya çayının sakinleştirici etkisi bulunmaktadır

Tam anlamıyla vücudumuzu sakinleştirici bir etkisi bulunan papatya çayı, boğaz ağrılarına da iyi gelmektedir. Özellikle yatmaya yarım saat kala içilen bir fincan papatya çayı sayesinde sağlıklı bir uykunun çekilmesine yardımcı olmaktadır. Üstelik çok daha zinde bir şekilde sabahları uyanmanız konusunda da papatya çayının destekleyici bir etkisi bulunmaktadır.

Ihlamur, ada çayı, papatya, zencefil ile kuşburnu çayı ve daha pek çok farklı bitki çayının insan vücuduna oldukça yararlı oldukları bilinmektedir. Ancak bu bitki çaylarının destekleyici etkilerinin bulunduğu unutulmamalıdır. Olası rahatsızlık durumunda öncelikle hekiminize başvurmayı unutmayınız. Malum kış geldi sayılır evde kış çayı yapımı bu aralar oldukça popüler. Size evde yapılabilecek kış çaylarının kısaca faydalarından söz ettik. Şimdiden afiyet olsun.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.