Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı Makyaj

131

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Tek kullanımlık ve özel yöntemlerle sterilize edilmiş olan iğnelerle organik boyaların deri altına yerleştirilmesi suretiyle uygulanan makyaj işlemi kalıcı bir makyaj işlemi olarak tanımlanmaktadır. Kalıcı makyaj uygulamasının bir diğer ismi ise; mikro – pigment’tir. Bu işlem esnasında kullanılan tüm boyaların tamamen doğal ve kokusuz olması oldukça önemli olmaktadır. Zira kalıcı makyajın hiçbir suretle cilt sağlığını riske atmaması gereklidir. Bu işlem sonrasında etkisi 2 ile 8 yıl süren bir kalıcı makyajın uygulanacağı unutulmamalıdır. Bundan dolayı bireyler bu uygulamayı düşünmeden önce doğru ve isabetli bir karar vermek durumundadır.

kalıcı makyaj

Kalıcı Makyaj Uygulamasının Özellikleri

Mikro – pigme uygulamasında tercih edilen renkler; bitki özü orijinlidir. Bundan dolayı yüz bölümünde alerjik bir reaksiyon yaratmayacaktır. Bu ürünler kalıcı makyaj uygulaması için özel olarak tasarlanarak üretilmiş olan ürünlerdir. Ayrıca uygulamada kullanılan malzemelerin farklı katkı maddeleri içermediği gibi koku maddelerini de içermediği bilinmektedir. Bu tür uygulamalar yapılırken lokal anestezi uygulanmaktadır. Dolayısıyla bu tür makyajların uygulaması sırasında ağrı hissedilmemektedir. Yalnızca uygulama sırasında hafif bir titreşim hissi duymak olasıdır.

Uygulamanın başarısı esasında uygulayıcının profesyonelliği ve uygulanan cilt yüzeyinin bu makyaj yöntemine yatkınlığıyla ilgilidir. Esasında kalıcı makyaj söz konusu olduğunda esmer tonlu ciltlerin bu uygulamaya çok daha elverişli olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Zira esmer tenlilerde bu uygulamanın kullanım süresi de daha uzun olmaktadır. Yine yaş ilerledikçe insanların cilt yüzeyinin de yenileme hızı yavaşlamaktadır. Bundan dolayı yaşlılarda bu yöntem uygulandığında makyajın ömrü daha uzun olmaktadır.

güzellik, makyaj kalıcı makyaj mavi hayat

Kaş ve Dudaklar İçin Kalıcı Makyaj

Kaşları dağınık ya da az olan bunun yanı sıra şekilsiz kaşlara sahip olan bireyler için kalıcı bir çözüm yöntemi olarak karşımıza kalıcı makyaj çıkmaktadır. Bu işlemi yaptırırken birkaç hususa dikkat etmek önemli olmaktadır. Bu hususların başında uygulama yapılırken tercih edilecek olan renk tonunun saç ve ten rengi ile uyumlu olmasıdır. Bu sayede hem doğal bir görünüm elde edilir hem de çok daha etkili bir uygulamanın yapılmış olması sağlanır. Dudaklarda kalıcı makyaj uygulaması ise; çok daha fazla renk seçeneğinin uygulanmasına fırsat tanımaktadır. Zira tercihe göre pek çok ruj rengi doğrultusunda bu uygulama dudaklara yapılabilmektedir. Genellikle tercih edilen renkler ise; pembe, gül kurusu, nude tonlar, kırmızı ve gülkurusu renkleridir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.