Diş fırçası ile dudak  bakımı

Diş fırçası ile dudak  bakımı

3.459

Güzümüzde en çok dikkat çeken yer dudaklarımız ve gözlerimizdir. Diş fırçası ile dudak  bakımı son günlerde en çok tercih edilen dudak bakım yöntemlerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Her türlü göz ve çevresi problemi için kozmetik çözümler üretilmiştir. Ayrıca çağın en önemli buluşlarından olan lensler, birçok kolaylık sağlamaktadır. Ancak dudaklar için bir lens üretilme imkanı yoktur. O yüzden de doğalı nasılsa, makyajla biraz değiştirerek, öyle kullanmak zorundayız. Ancak kurumuş dudaklar ve yapmadığımız peeling’ler yüzünden görüntümüz bozulabilir. Bunu da çok büyük ücretler ödemeden evde, kendi şartlarımızda yapabiliriz. Her işlem için gerekli olan ortak materyali diş fırçası olarak alırsak sormamız gereken ilk soru diş fırçası ile dudak bakımı nasıl yapılır sorusudur.

Ufak çözümlerle büyük mucizeler

Buyurun diş fırçası ile dudak bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabına…

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve balı, 2 damla limon suyu ile karıştırarak diş fırçası yardımıyla dudaklarınıza uygulayın. Dolgunluk kazandıklarını göreceksiniz.
  • 1 tatlı kaşığı bademi, 1’er çay kaşığı bal, şeker ve badem yağı ile karıştırın. 3 – 4 dakika bekleyin ve yumuşak bir diş fırçası ile dudaklarınızı fırçalayın. Bu yöntemde ekstra nemlendiriciye gerek yok. Son kat badem yağı geçebilirsiniz.
  • Sadece 1’er çay kaşığı bal ve toz şeker ile de uygulama yapabilirsiniz.
  • Karbonat ve suyu karıştırın. Yine diş fırçası ile uygulama yapın ve işlemden sonra ılık su ile durulayın. Nemlendirici sürerek de peeling’i tamamlayın.
  • Bu kadar malzemeye ne gerek var diyorsanız sadece vazelin ile de idare edebilirsiniz. Vazelini dudaklarınıza yuvarlak hareketlerle yavaş yavaş uygulayın. Yedirinceye kadar da devam edin. İşlem bitiminde dudaklarınızı temizlemenize gerek olmadığını bilin.

Bilmeniz gereken diğer ayrıntılar

Diş fırçası ile dudak bakımı nasıl yapılır merak ediyorsanız konuya bir de bu pencereden bakın.

  • Diş fırçasını ıslatarak dudaklarınıza yapacağınız hafif dokunuşlar, ölü deriden kurtulmanıza zemin hazırlar.
  • Bu işlemi haftada 2 kez en az 5 dakika olarak uygulayın.
  • İşlem bitimlerinde ılık su ile durulayıp nemlendirici krem, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, dudak balmı ya da vazelin sürün.
  • Ayrıca özene bezene aldığınız hiçbir ruju, peelins’siz dudaklarda kullanmayın. Dudaklarınız rezil olur.
  • Son olarak dudaklarınızı da asla yalamayın.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.