Yemek Yemeğe Dair 5 Yanlış Bilgi

Yemek Yemeğe Dair 5 Yanlış Bilgi

Sağlıklı bir şekilde yaşamak için yenilmesi gereken ya da yenilmemesi gerekli olan bir listemiz her zaman vardır. Hatta bazen neyin ne ile yenilip yenilmeyeceğini de kesin bir şekilde belirleriz. İşte size yüzde yüz doğru olduğunu düşündüğünüz yemek yemeğe dair 5 yanlış bilgi:

Balığın yanında yoğurt yemek tehlikelidir

Genel olarak balığın yanında yoğurdun yenilmesinin sağlık açısından tehlikeli olduğuna inanırız. Bu esasında tamamıyla yalan ve yanlış bir bilgidir. Bu durumunu şöyle açıklarsak daha açıklayıcı olacaktır:

  • Balığın içerisinde ‘’histamin’’ proteini bulunmaktadır.
  • Yoğurdun içerisinde de ‘’histamin’’ proteini bulunmaktadır.
  • Şayet yoğurt ve balık aynı anda tüketilirse; sindirin sisteminde histamin proteini oranı artmaktadır.
  • Bu durum alerjiye yatkın bünyelerde kaşıntı ve kızarmalara neden olur.
  • Şayet balığın ve yoğurdun tazeliğinden eminseniz; her ikisini de rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Ayran etli yemeklerin yanında süper olur!

Ayran hem lezzetli hem de yararlı olduğu için sıklıkla tüketilmektedir. Ancak ayran; etteki demirin etkisini azaltmaktadır. Zira ayranın içeriğinde yer alan kalsiyum; etteki demirin etkisini kırmaktadır. Şayet et yemekleri tüketirken, C vitamini içeren gıdaları tercih ederseniz; etteki yararlı proteinlerden çok daha etkili bir şekilde yararlanırsınız.

Etli yemeklerin yanında;

  • Biber, maydanoz ve limonun bol olduğu bir salata müthiş olur.

Yoğurt ıspanakla ayrılmaz bir bütündür!

İşte karşınızda yemek yemeğe dair 5 yanlış bilgiden birisi daha; Ispanak demir yönünden zengin bir besindir. Yoğurt ise demirin etkisini zayıflatan kalsiyum zengini bir besindir. Şayet ıspanağın yanında yoğurdu tüketirseniz; yemeğin tüm vitamini de yok olmuş olur.

Yemek yerken su içersem kilo alırım!

Yemek yerken su içilmesinin insanların kilo almasında etkili olduğuna inanılmaktadır. Bu esasında tamamıyla kulaktan duyma bir bilgidir. Esasında yemek yerken; su içmek iştahı kapatacağı için kilo vermek isteyenlere tavsiye edilmektedir. Burada sadece sindirim sistemi rahatsızlığı olanların yemek yerken su tüketmemeye özen göstermeleri gerekmektedir.

Liht ürünler ile kepek ekmeği tarzındaki gıdalar kilo aldırmaz!

Evet kepek ekmeği ve light ürünler eşdeğer gıdalara nazaran daha az kaloriye sahiptir. Ancak, bilinmelidir ki; light ürünler ile kepek ekmeğini de çokça tüketirsek kilo yapar.

Görüldüğü üzere yemek yemeğe dair 5 yanlış bilgi kapsamında bazı açıklamalar yer verdik. Esasında yemekler dair doğru olduğunu düşündüğümüz yanlış bilgilerin sayısı oldukça fazladır.

ayranmaydanozyanlışyemekyoğurt
Comments (0)
Add Comment