Yaz aylarında Bilgisayarlar Nasıl Daha Serin Tutulur?

Bilgisayar nasıl daha serin tutulur?

Yazın gelmesiyle birlikte termometrelerin yüksek sıcaklıklara ulaşması, bilgisayarınızın ısınmasına ve yavaşlamasına sebep olabilir. Bu durum, uzun yaz günlerinde vakit geçirmenin tek yolu bilgisayar olanlar için, büyük bir eziyete dönüşebilir. Bilgisayar nasıl daha serin tutulur? sorusu akılları kurcalamaya başlar. Bu eziyetlerden kurtulmanın birçok teknolojik yöntemi olduğu gibi bazı ev çözümlü yöntemlerle de çözüm sağlanabilir.

Teknolojik Yöntemler

Gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar nasıl daha serin tutulur? sorusuna cevaplar aşağıdaki gibidir.

  • Fan ve hava dolaşımı

Fanlar, dizüstü veya masa üstü bilgisayarlarınızın kasaları için etkili bir yöntemdir. Kasanın içindeki hava dolaşımını sağlar. Sürekli hava değişimiyle kasanın ısınmasını engeller. Isınan parçalardaki sıcak havayı dışarı atar ve daha soğuk bir havayı içeri çeker. Bu fanları doğru yere yerleştirmek çok önemlidir. Dışarıdaki havayı içeri alabilecek, açık bir alan bırakmalıyız. Kaliteli ve uzun ömürlü fanları tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

  • Soğutmalı Donanımlar

Artık geliştirilen bilgisayar parçalarının çoğunda soğutma sistemi bulunmaktadır. Ramlerde kanal soğutucular, işlemciler üzerindeki stok fanlar, ekran kartı soğutucu kitler ve HDD soğutucuları bulunmaktadır. Her parça her bilgisayara uyum sağlamasa da bilgisayarımızı alırken dikkat edilmesi gereken durumlardır.

Evde Uygulayabileceğiniz Yöntemler             

Evde bilgisayar nasıl daha serin tutulur? diye düşünüyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

  • Bulunduğunuz yerin en serin ve havadar bölgesini tercih edin. Güneşten uzak ve ısının yansımadığı gölge yerlerde bulunmaya çalışın.
  • Masaüstü bilgisayarınız varsa kasanın arkasın da en az 10 santimetrelik boşluk bırakın. Kasanızı dört bir tarafı kapalı dolaplara koymayın. Dizüstü bilgisayarınızı ise aşağıdan hava alacak şekilde yerleştirmeye çalışın.
  • Fan ve hava kanallarında biriken tozu sık sık temizleyin.
  • Dizüstü bilgisayarlarınızı şarja taktığınızda bataryasını çıkarın.
  • Bulunduğunuz havanın temiz olmasına dikkat edin. Yani bilgisayarınızın yanında sigara içerseniz havalandırma sistemi dumanlı havayı kasanızın içine çeker. Bilgisayarınıza kirli hava yapışır.
  • Cihazlarla işiniz bittiğinde mutlaka kapatın. Hiç bir şey yapmasanız bile çalışan bilgisayar sürekli ısınır. Aynı şekilde dizüstü bilgisayarınızı katmadan çantanıza kaldırmayın.
  • Bilgisayarınızı evdeki fön makinesinin soğuk ayarını açıp havalandırma bölgesine tutarak anlık ısınmalarda soğumayı sağlayabilirsiniz.
bilgisayarBilgisayar nasıl daha serin tutulur?sıcak
Comments (0)
Add Comment