Matcha Çayı İle Nasıl Zayıflanır?

Matcha Çayı İle Nasıl Zayıflanır?

İnsanlar sağlıklı yaşama adına özellikle yararlı bitkilerden faydalanma yoluna gittiğinden Matcha Çayı kullanarak da zayıflamayı denemiştir. Matcha bitkisinin çayı ile nasıl zayıflanır konusunda pek çok tarif bulunmaktadır. Bu çayı çok değerli kılan bir özelliği de sadece Japonya’da yetiştiriliyor olmasıdır.  Matcha çayı toz halinde tüketilmektedir. Bu haliyle yeşil çaya çok benzemekle birlikte zayıflama konusunda yeşil çaydan çok daha fazla etkili bir bitkidir. Antioksidan oranı olarak oldukça yüksek bir orana sahip olan matcha bitkisinin toz halinde tüketildiği için demlenmeden ve etkisini kaybetmeden tüketilmekte ve böylece etkisi çok daha fazla olmaktadır.  Kaynatılmadan veya demlenmeden içilmesi sayesinde Matcha Çayı içerisinde bulunan tüm  yararlı maddeler vücuda girmektedir.

Matcha Çayının Üretim Aşaması

Matcha Çayı üretim aşamasında toplanmadan 15 gün önce gölgeye alınır. Bitki gölgede klorofil salgısını arttırmaktadır. Klorofilin artması da çayın tadını ve görüntüsünü arttırır ve içindeki antioksidan miktarını da yükseltir. Toplanan matcha çayının yaprakları buharda kurutulur ve arındırılır. Bu işlemlerden sonra elde kalan kısım tencha denilen kısımdır. Çayın bu kısmı el değirmenlerinde toz haline getirilir. Ortaya çıkan bu son ürün matcha bitki çayı olarak adlandırılır.

Matcha Çayı Nasıl Hazırlanır?

Çayın hazırlanmasında direk sıcak su ile karıştırılması söz konusudur. Matcha Çayı içerisinden bir kaşık alınıp bardağa konulur. Üzerine az miktarda su konulur ve karıştırılarak köpürtülür. Daha sonra üzerine sıcak su eklenir ve içilir. Çay hazırlanırken içine konulacak toz matcha çayına dikkat edilmelidir. Çok konulması veya çok sık tüketilmesi yan etkilerinin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu çay günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere kullanılabilir.

Matcha Çayının Faydaları Nelerdir?

Matcha Çayı özel üretim teknikleri sebebiyle oldukça sağlıklı bir bitki olarak kullanılmakta ve tavsiye edilmektedir. İçinde bulunan klorofil sayesinde içinde bol miktarda mineralleri ve A, B, C ve E vitaminlerini barındırmaktadır.

Matcha çayının faydalarından bazıları şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Matcha çayı bağışıklık sistemi güçlendirmektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Vücuttaki ve özellikle göbek bölgesindeki yağları eritir.
  • Uyarıcı etkisiyle konsantrasyonu artırır.
  • Alzheimer hastalığı üzerinde etkilidir.
  • Kolestrol ve kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
  • Sakinleştirici etkisi ile depresyonu engeller.

 

çayçay ile zayıflamaMatcha çayıMatcha çayı ile zayıflamazayıflamazayıflama çayı
Comments (0)
Add Comment