Hamilelik Belirtileri Nelerdir

Hamilelik Belirtileri

Adet gecikmesinin yaşanılması durumunda ilk akla gelen seçeneğin hamilelik olduğu bilinmekle birlikte belirtiler hakkında geniş bilgi sahibi olmak bu belirtilerin neler olduğuyla yakından ilgilidir. Bu kapsamda hamilelik belirtisi olarak ilk akla adet gecikmesinin gelmesi olağan bir durumdur. Esasında hamilelik belirtilerinin kadından kadına farklılık gösterdiği de bilinmektedir. Hatta her hamilelik döneminin kendine has belirtilerinin bulunduğu da bilinmektedir. Çocuk sahibi olmak hemen her çift için en büyük hayalidir. Bu durum zaman zaman yok yere heyecana kapılmamıza dahi neden olmaktadır. Bundan dolayı bebek haberini vermek için acele etmemek de gerekli olmaktadır. Zira her belirti, hamile olduğunuz anlamını taşımamaktadır.

 

 

Maddelerle Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

 

Anne adaylarının hissettikleri pek çok belirti, hamilelik belirtisi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu doğrultuda sıralanan özellikler aşağıda yer almaktadır.

 

  • Gebelik durumunda vücudun iş yükü de doğal olarak artmaktadır. Bu durum anne adayının metabolizmasında bir hızlanma olarak etkisini göstermektedir. Anne adayında aşırı yorgunluk işaretlerinin ortaya çıkması, Progesteron hormonundaki artışından kaynaklanmaktadır.
  • Göğüs bölgesinde görülen belirgin bir büyümenin yanı sıra ağrı ile birlikte farklı hassasiyetlerin de gelişmesi. Yine bazı kadınlarda göğüs uçlarında renk değişiminin de yaşandığı bilinmektedir.
  • Mide bulantısına kusma da eklenince hamilelik belirtilerinin en önemli aşaması da tamamlanmış olmaktadır. Bu doğrultuda mide bulanmasının sabah bulantısıyla da karıştırılmaması gerekli olmaktadır. Şayet midedeki bulanma hissi günün diğer saatlerine de yayılıyorsa; bu durumun hormonal değişiklikten kaynaklanmaktadır.

 

Maddelerle Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Devam

 

  • İştahın kesilmesi ya da bazı yiyeceklerden tiksinme durumunun yaşanması da önemli belirtiler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra; sürekli olarak kendisini aç hissetmek ve mevsim dışı bazı sebze ve meyveleri istemek de önemli belirtiler arasında yer almaktadır.
  • Sık bir şekilde idrara çıkma durumunun yaşanması da önemli belirtirlerdendir. Özellikle gece saatlerinde alışık olunmayan bir biçimde idrara çıkma ihtiyacı hissetmek erken teşhis için önemli olmaktadır. Bu durum bazı kadınlarda kendisini kabızlık olarak da gösterebilmektedir.
  • Döllenmiş yumurtanın rahim organına yerleşmesi sonrasında meydana gelen hafif kanamalar.
  • Anne adayının ruhsal halindeki çok hızlı değişiklikler de önemli belirtiler arasındadır.
  • Tabi ki baş dönmesi en klasik hamilelik belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Hamilelik BelirtileriHamilelik Belirtileri Nelerdir
Comments (0)
Add Comment