Güneş Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaz tatilinde pek çok kişinin hayalinde kendini sıcak kumlara ve serin denizlere atmak vardır. Bu hayalini gerçekleştirenlerin güneş sonrası cilt bakımı yapmaları oldukça önemli bir durumdur.

Yaz tatilinde pek çok kişinin hayalinde kendini sıcak kumlara ve serin denizlere atmak vardır. Bu hayalini gerçekleştirenlerin güneş sonrası cilt bakımı yapmaları oldukça önemli bir durumdur. Güneşin cilt üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini hepimiz biliyoruz. Özellikle tatil döneminde günümüzün büyük bir bölümünü güneş altında geçirmekteyiz. Bu durumda cildimizin zarar görmesi söz konusu olmaktadır. Bu zararlardan kurtulmak için güneşe çıkmadan önce gerekli tedbirlerin alınması ve koruyucu kremlerin kullanılması gerekmektedir. Bu tedbirlerin alınmasından sonra güneşlenmeye başlayabilirsiniz. Güneşlendikten sonra ciltte meydana gelen tahribatı gidermek için gerekli bakımların yapılması gerekmektedir.

Günlük Olarak Güneş Sonrası Cilt Bakımında Neler Yapılmalıdır?

Yaz döneminde özellikle sahilde tatilini geçirenlerin ciltlerinde bazı yıpranmalar meydana gelmekte ve cilt kurumaktadır. Bu yıpranmaların ve kuruluğun vakit geçirilmeden giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda özellikle gününü plajda güneşlenerek geçirenlerin akşam güneş sonrası cilt bakımı yapmaları uygun olacaktır. Bu konuda yapılması gereken bakımları şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:

  • Önce güzel bir duş alıp cildin kaybettiği suyu cilde yeniden vermek gerekmektedir.
  • Duş ile nem kazanan cildin bu nemi kaybetmemesi için gerekli nemlendirici kremlerin kullanılması gerekecektir. Bu kremler ile cildin duş sırasında kazandığı nem ciltte hapsedilecektir. Bu amaçla duş sırasında nemlendirici etkili duj jeli veya sabunu tercih etmek de etkili olmaktadır.
  • Tüm gün kum üzerinde yürümekle ayaklarınızda oluşan peeling etkisini akşam ayaklarınızı suda dinlendirerek ve ardından da nemlendirerek tamamlayabilirsiniz. Ayaklarınız akşam yapacağınız bu cilt bakımı ile oldukça sağlıklı hale gelecektir.
  • Güneş sonrası cilt bakımı konusunda en çok bakıma ihtiyacı olan saçlarınızdır. Saçlar güneşten ve deniz tuzundan çok fazla etkilenir. Akşam saçlarınızı güzelce yıkayarak nemlendirici etkili bir bakım kremi uygulamalısınız. Ayrıca tararken de geniş bir tarak kullanarak saçlarınızın kırılmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Dudaklarınıza nemlendirici veya vazelin kullanmanız dudakların eski görünümüne sahip olmasını sağlayacaktır.
  • Cildinize kum, rüzgar ve güneş peeling etkisi oluşturacağı için akşam cildinize peeling yapmamalısınız. Akşam yağmanız gereken şey önce cildinizde bulunan güneş kremlerini uygun bir temizleyici ile temizlemeniz ve sonrasında nemlendirici sürerek cildinizi dinlendirmek olmalıdır.
  • Gün içinde güneşin etkisi ile vücudunuzun ve cildinizin kaybettiği suyu akşam bol su içerek yeniden kazanmanız uygun olacaktır.

Tatil Sonrası Yapılması Gereken Güneş Sonrası Cilt Bakımı

Yaz tatili bittiğinde ve evinize döndüğünüzde cildiniz biraz bronzlaşmış biraz da güneşten dolayı yıpranmış olacaktır. Bu sebeple güneş sonrası cilt bakımı tatil sonrasında daha derinlemesine ve uzun süreli olarak yeniden yapılmalıdır. Bunun için evinizde bu bakımı yapabileceğiniz gibi bir gününüzü ayırarak bir güzellik merkezinde bir günlük uygulamalarla cildinizi çok daha canlı ve nemli hale getirebilirsiniz. Tatil sonrasında yağacağınız bu bakımlar sayesinde kendinizi daha güzel ve daha sağlıklı hissedeceksiniz.

cilt bakımıgüneşgüneş sonrası cilt bakımıgüneşlenmektatil
Comments (0)
Add Comment