El Bakımı Yaparak Ellerinizi Mutlu Edin

Dış görünüşe önem veren herkes için el bakımı önemlidir. El derisi ince ve hassastır. Yaşlanmanın ilk belirtisi el derisinde gerçekleşir. Eller her zaman ön planda olur ve dikkat çekerler. Bu sebeple özellikle kadınlar ellerinin bakımına çok dikkat etmelidir. Ellerin yumuşak ve parlak görüntüsü kişinin kendisini de mutlu edecektir.

Kadınlara verilen türlü vaadlerden biri olan ellerini sıcak sudan soğuk suya sokturmayacağım sözleri günlük hayatımızda çok da uygulanabilir değildir. Ellerimiz sürekli su içinde, sıcaktan ve soğuktan etkilenmektedir. Bu sebeple el bakımı düzenli olarak yapılmalıdır ki güzel görünen ellere sahip olabilelim.

El Bakımı Nasıl Yapılır?

Güzel ve genç görünen ellere sahip olmanız için pahalı kozmetik ürünlere gerek olmadan evde de yapabilirsiniz. Günlük yaşam da en fazla kirlenen organımız ellerimizdir, sık sık yıkamamız gerekir. Su nem kaybına yol açtığı için aşırı sıcak su daha fazla nem kaybına sebep olur, bu nedenle aşırı sıcak su ile yıkanmamalıdır. Mümkün olduğunca doğal zeytinyağlı sabunlar kullanmanızı öneririm. El bakımı için her yıkama sonrasında nemlendirici krem kullanılmalıdır.

Ellerin en çok yıpratan aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalardır. Dışarıdayken çantalık nemlendirici kremleri kullanmanızı öneririm. Yaz-kış demeden yüzümüz gibi ellerimize de güneş kremi uygulamalıyız. Soğuk kış günlerinde ve sert rüzgarlı sonbahar-ilkbahar mevsiminde ellerimizin kuruyup çatlamaması, kırışıklıkların oluşmaması için mutlaka eldiven kullanmalıyız.

El Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Ellerin bakımı insan vücudundaki diğer kısımlardan çok daha özenle yapılmalıdır. Eller günlük yaşamda çok kullanıldığı için daha fazla yıpranabilmektedir. Bu sebeple de özel bakımı hak etmektedir. Ellerin bakımı yapılırken şunlara dikkat etmekte yarar vardır:

  • Temizlik malzemeleri: Ellerin kurumasına yol açan kimyasal deterjanları kullanırken ellerimizi korumalıyız. Eldiven kullanabilirsiniz.
  • Hijyenin önemi: Hastalıklardan korunmanın en önemli yolu ellerin yıkanmasıdır. Yıkandıktan sonra el bakımı için nemlendirici krem kesin kullanılmalıdır.
  • Bakım için doğru nemlendirici: Öncelikle nemlendiricinin pahalı olması gerekmez, alınan etkisi daha önemlidir. Yağlı ve vitaminli nemlendiriciler deneyin cildin canlı görünmesini ve nem dengesini sağlar.
  • El masajı: Nemlendirici kremi uygularken ellere, tırnaklara hafif masaj yaparak uygulayın.
  • Tırnak bakımı: Tırnaklarda kuruluktan etkilenir. Bu sebeple masaj yaparak tırnak ve tırnak kenarlarına nemlendirici uygulanmalı. Oje ve aseton kullanımı tırnakların sararmasına yol açabilir. Limon suyu ile masaj yaparak tırnaklara uygulayabilirsiniz canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

 

Bakımdan sonra güzelleşen eller
El bakımı için uygun kozmetik ürünler kullanabilirsiniz
El bakımında tırnakların bakımı da çok önemlidir
El bakım kremleri düzenli olarak kullanılmalı
bakımel bakımıel bakımı nasıl yapılırel güzelliğigüzellik
Comments (0)
Add Comment